Vaivaako vaiva vaivaksi asti?

Nyt oli tarpeen tarttua aiheeseen - milloin lantionpohjan problematiikasta alkaa olla haittaa/vaivaa ja kenelle se sitä milloinkin on? Olen hyvin usein törmännyt siihen, että naiset sopeutuvat tähän(kin) asiaan aivan eri tavalla kuin miehet. Jos naisella virtsaa karkaa esim. jumpassa hyppyjen aikana, hän joko lopettaa hyppimisen tai vaihtaa vaivihkaa lajia. Jo juoksussa pissa lirahtaa, vaihdetaan vain kävelyyn, niin asia on poissa päiväjärjestyksessä. Jos ylä- tai alamäessä kastuu, pysytään jatkossa tasamaalla. Kun pikkuhousunsuoja ei riitä, vaihdetaan tenaan ja taas on asia hoidettu. Aina löytyy jokin vaihtoehto toimia toisin ja selviytyä asiasta, kuiville. Se vaihe, milloin paljon on tarpeeksi paljon, on hyvin subjektiivista. Mutta kun naisen saturaatiopiste vaivan suhteen on saavutettu, alkaa vasta nyt tapahtua. Alkaa aktiivinen asialle jotakin tekeminen tai ainakin asian korjaamisen aktiivinen harkitseminen ja meinaaminen.

Vastakkaisen sukupuolen kohdalla asia on täysin päinvastainen. Mies ei ole koskaan elämänsä aikana kuivaksi opittuaan tottunut siihen, että mistään mitään tippuisi ja mikään hana koskaan vuotaisi. Tiivisteet on oltava kunnossa. Aina. Saturaatiopiste on yhdessä tipassa ja vuodon korjaamisen tarve välttämätön ja välitön. Aikaa odottamiseen ja harkitsemiseen ei ole ja tuloksen on tultava heti. Kärsimätön ei kestä tippaakaan ja ajatuskin tenasta, mallia adam, on kauhistus kantajalleen.

Onko näihin suhtautumiseroihin mitään syytä tällä sukupuolisidonnaisella vaippamainonnalla? Ovatko iloiset, kauniit ja nauravaiset naiset tenan mainoksissa malli esimerkki siitä, miten hauskaa naisella voi olla kun hän vihdoin saa käyttää tenoja. Luodaanko siinä mielikuva onnellisuudesta Tena-brändin käyttäjänä? Jos näin on, miksi samaa kikkaa ei ole sovellettu adam versioihin? Komeat, iloiset miehet pitävät joukkokivaa adamit allaan ja loistavat maskuliinisuuttaan. Totuus on kuitenkin näin terapeutin näkökulmasta se, ettei kukaan koskaan ole iloinen vaipoistaan, eikä kukaan niitä halajamalla halua. Ne ovat varteenotettava vaihtoehto ilolla vastaanotettavaksi, kun ei muuta enää ole. Mutta ei koskaan ensisijaisesti eikä itsestäänselvästi - lähes automaattisesti.

Tässä asiassa naisten toivoisi heräävän välittämään itsestään ja kehon hallinnastaan niinkuin miehet. Heti kun ensimmäinen tippa tippuu, niin viimeistään silloin kehon omat tiivisteet kuntoon ja välitön paluu takaisin lempiharrastusten pariin. Mikään ei ole niin palkitsevaa kun saa sanoa tenoilleen goodbye ja fiilistellä pumpissaan " I did it my way"

Kommentit

Suositut tekstit