AJATTELE OIKEIN JA MENESTY

Vietin taannoin pari tuntisen kovasti arvostamieni terveysalan ammattilaisten parissa. Keskustelun aiheena oli mm. naisten lievien laskeumien tämänhetkinen hoitolinja. Kysyin, mitä niille nykyisin tehdään? Vatsaus oli; ei tietenkään operoida. Tarkentava kysymykseni oli; mihin ne sitten laitetaan? Vastaus oli; kotiin. Taas tarkensin; mitä ne siellä kotona sitten tekee? Odottavatko, että tila pahenee, jotta voivat palata takaisin ja sitten  voidaan operoida? Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

Nyt kohosi sisäinen jättiläiseni mittaansa ja innostuin vastaamaan, että JUURI TÄSSÄ on meidän erinäisillä  lantionpohjilla askaroivien fysioterapeuttien mukaansa tempaava taistelutanner. Me saavumme sorvimme kanssa paikalle, korjaamme sirpaleet ja rakennamme tuhkasta timantteja. Ainaki kaikkemme yritämme. Vastapuoli vaikeni. Hetken mietittyään sanoi - meidän (siis heidän) pitää TODELLA muttaa omaa ajatteluamme. AIVAN!
Ajattele oikein ja menesty!! Oivalla ajallaan ja ohjaa oikeaan. Olin aivan innosta soikeana! Miten ajattelemalla oikein ja oivaltamalla olennaisen voikaan aikaansaada ihmeitä . Että moni asia onkin ajattelun tasosta kiinni. Ajattelu aikaansaa asennemuutoksen. Asennemuutos aikaansaa käyttäytymisen muutoksen ja käyttäytymisen muutos tuo yhteistyön muutoksen. Ja näin meillä aukeaa auvoinen  kumppanuus laskeumien tantereella. Keskustelukumppanini oli Hoksusta kotoisin, näin ajattelin.

Onko se oikeasti niin, että tuossa työrutiinien rattaissa ei ole aikaa tai ei vaan hoksaa pysähtyä ajattelemaan toisin. Liian putkinäköisesti tulee mietittyä vai sitä, mitä minä voin tehdä. Ja ellen minä voi, ei voi kukaan muukaan mitään.  Yksin ei kukaan saavuta koskaan mitään. Tarvitsemme toistemme ammattitaitoa ja ajatusten vaihtoa - asiakkaan parhaaksi. Olen onnellinen, että meillä kaikilla on mahdollisuus ajatella oikein ja menestyä. Kannattaa olla Hoksusta kotoisin!

Kommentit

Suositut tekstit